GP SYSTEMS

ΚΑΜΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΗ
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Η GP Systems διαθέτει μία σειρά από τεχνολογικά εξελιγμένα συστήματα πυρανίχνευσης που εντοπίζουν έγκαιρα τη φωτιά και τον καπνό σε έναν χώρο.

Παράλληλα μπορούμε να σας προτείνουμε τα συστήματα κατάσβεσης FirePro που είναι πρωτοποριακά ως προς την τεχνολογία τους και την αποτελεσματικότητά τους και γι’ αυτό χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 110 χώρες στον κόσμο

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ

Η GP Systems μπορεί να εγκαταστήσει το ιδανικό σύστημα πυρανίχνευσης στο χώρο σας, εξασφαλίζοντας συνεχή επιτήρηση και ασφάλεια.

GP SYSTEMS

Χαρακτηριστικά

Τα συστήματα πυρανίχνευσης αποτελούνται από μια κεντρική μονάδα και διάφορους τύπους ανιχνευτών, ανάλογα την εγκατάσταση, όπως ανιχνευτές καπνού, φλόγας, θερμοκρασίας, αερίου, μονοξειδίου του άνθρακα, θερμοδιαφορικοί ανιχνευτές, εκρηκτικών αερίων και άλλοι.

Όταν ανιχνεύσουν καπνό ή φωτιά, ειδοποιούν μέσω εσωτερικής και εξωτερικής σειρήνας, με φάρο κόκκινου χρώματος αλλά και με κλήση στο σταθερό ή κινητό μας τηλέφωνο για σήμα φωτιάς. Ταυτόχρονα στέλνουν ειδοποίηση στο κέντρο λήψης σημάτων, το οποίο, με τη σειρά του, ειδοποιεί άμεσα την πυροσβεστική υπηρεσία. Σε περίπτωση εγκατεστημένου συστήματος πυρόσβεσης, το σύστημα πυρανίχνευσης μπορεί να ενεργοποιήσει και τα μπεκ εκτίναξης νερού.

Συστήματα πυρανίχνευσης GP Systems
 • Συμβατικοί πίνακες πυρανίχνευσης
 • Διευθυσιοδοτούμενοι πίνακες πυρανίχνευσης
 • Ανιχνευτές θερμοκρασίας/καπνού/αερίου
 • Συστήματα έγκαιρης ανίχνευσης φωτιάς με αναρρόφηση και δειγματοληψία αέρα.
 • Γραμμική πυρανίχνευση με θερμικά καλώδια
 • Ανιχνευτές Φλόγας και Spark Detectors
 • Ανιχνευτές πιστοποιημένοι ATEX (I.S) για περιοχές αντιεκρηκτικού τύπου
 • Ανιχνευτές αεραγωγών
 • Ανιχνευτές δέσμης
 • Θερμικές κάμερες για ανίχνευση φωτιάς σε ανοιχτούς χώρους με απόσταση έως και 2 km
 • Συστήματα αναγγελίας μεγαφωνικής εκκένωσης
 • Συστήματα ανίχνευσης αερίων
Μελέτη

Αφού μελετήσουμε τις ανάγκες του χώρου σας και τις συγκεκριμένες συνθήκες, τοποθετούμε τα επιλεγμένα κέντρα ανιχνεύσεως που μπορεί να είναι ορατά, να εντοιχιστούν ή να ενσωματωθούν σε δίκτυο σωληνώσεων.

Γενικά

Τα συστήματα πυρανίχνευσης είναι απολύτως απαραίτητα σε χώρους όπου δεν υπάρχει ανθρώπινη παρουσία σε μόνιμη βάση, όπως είναι επαγγελματικοί χώροι, αποθήκες, χώροι στάθμευσης, αλλά και εξοχικά ή εξοχικές κατοικίες. Ανιχνεύουν έγκαιρα τις εστίες φωτιάς ή καπνού και διασφαλίζουν τον απαραίτητο χρόνο για την κατάσβεσή τους.

Ένα σωστά εγκατεστημένο σύστημα πυρανίχνευσης, μειώνει σημαντικά τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές αλλά και τις πιθανότητες καταστροφής σε κτιριακές εγκαταστάσεις.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ FIRE PRO

Η τεχνολογία FirePro
της GP Systems σβήνει τη φωτιά σε μοριακό επίπεδο χωρίς να μειώνεται το οξυγόνο

Πιστοποίηση με Διεθνείς Προδιαγραφές

Τα συστήματα FirePro έχουν δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές. Οι αρθρωτές, προκατασκευασμένες μονάδες FirePro, προστατεύουν αποδοτικά και αποτελεσματικά όχι μόνο συμβατικές αλλά και ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές, ανάλογα με τον χώρο που προστατεύουν.

 

Η τεχνολογία της FirePro είναι συμβατή με όλα τα διαδεδομένα συστήματα πυρανίχνευσης και συναγερμού, κάνοντάς την εξαιρετικά εύκολη και ευέλικτη στην εφαρμογή της.

Πρωτοποριακή τεχνολογία

Η GP Systems προτείνει τα συστήματα κατάσβεσης FirePro που είναι πρωτοποριακά ως προς την τεχνολογία τους και την αποτελεσματικότητά τους και γι’ αυτό χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 110 χώρες στον κόσμο.

Χρησιμοποιούν την πατενταρισμένη στερεά χημική ένωση FPC, αποτέλεσμα πολυετούς, εκτεταμένης έρευνας, η οποία αποτελείται κυρίως από καλλιούχα άλατα, χωρίς πυροτεχνικά υλικά.

Με την ενεργοποίησή της, μετατρέπεται σε ραγδαίας διαστολής συμπυκνωμένο αερόλυμα καταστολής της φωτιάς, το οποίο κατανέμεται ομοιόμορφα στον προστατευόμενο κλειστό χώρο χρησιμοποιώντας την ορμή που αναπτύσσεται κατά τη διαδικασία μετατροπής.

 

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους πυρόσβεσης (συστήματα αερίου ή συστήματα καταιονισμού), η φωτιά κατασβήνεται διακόπτοντας τις αλυσιδωτές χημικές αντιδράσεις στη φλόγα.

GP SYSTEMS

Περισσότεροι από 5.000 εταιρίες και ιδιώτες μας έχουν εμπιστευτεί για την ασφάλειά τους.